Home Boli venerice la barbati Boli venerice la barbati
Boli venerice la barbati PDF Imprimare Email
Boli venerice la barbati
Scris de irina86   
Vineri, 08 Aprilie 2011 12:04
Barbatii pot contracta toate bolile venerice, dar exista posibiliatea sa nu aiba simptome, sau au simptome diferite decat femeile. De exemplu, majoritatea barbatilor care au chlamydia nu au simptome deloc, dar poate transmite cu usurinta infectia partenerilor lor sexuali. Singura protectie 100% impotriva bolilor cu transmitere sexuala este abstinenta sexuala. Pentru barbatii activi sexual, utilizarea de practici de sex non-penetrare ("sex sigur"), prezervative, baraje dentare, si spermicide cu Nonoxynol-9 ofera o oarecare protectie.

De asemenea, bolile venerice la barbati se mai numesc si boli transmitere sexuala la barbati sau infectii cu transmitere sexuala la barbati. Pentru majoritatea barbatilor, singura data cand este cu adevarat nevoie sa fie testat, in conformitate cu Clinica Mayo, este atunci cand incep sa se dezvolte semne sau simptome ale unei boli cu transmitere sexuala. Rani si leziuni pe penis, testicule, anus sau chiar coapsele sunt unele din principalele simptome ale unei boli venerice. S-ar putea dezvolta, de asemenea, umflaturi, vezicule, negi sau umflarea ganglionilor limfatici de la o infectie. Cu toate acestea, nu toti barbatii experienteaza aceste tipuri de semne fizice.

Unii oameni sufera de dureri sau arsuri la urinare si in timpul ejacularii. Altii experimenteaza un fel de scurgere de la penis. O boala venerica poate sa nu provoace nici un simptom. Semnele depind de agentului patogen care care a fost contractat, asa ca cea mai buna solutie este sa devenim mai bine informati.

In timpul examinarii fizice anuale, nu luati de la sine faptul ca medicul dumneavoastra face vreun test pentru a verifica prezenta unor boli venerice. Asa ca cea mai buna metode este sa cereti sa va testeze. Testarea pentru bolile cu transmitere sexuala nu face in prezent parte din procedurile standard.
 

Sondaje

In evitarea contactarii unei boli venerice obisnuiti sa va protejati intr-o relatie sexuala?
 

Vizitatori Online

Avem 3 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com